Sundhed og avl

For os vil målet altid være at opdrætte en alsidig hund, som både kan anvendes som jagt, sport og familiehund.

Vi lægger stor vægt på at hvalpene opfylder de sundhedsmæssige krav, der stilles af Dansk Retriever Klub og Dansk Kennel Klub. Derfor har alle hvalpe fra Nofana også følgende påtegnelse i deres stambog “Denne hund er opdrættet efter Dansk reteieverklub og DKK’s avlsanbefalinger”.

Målet med vores avlsarbejde er at udvikle gode familie og jagthunde, som både er racetypiske, men også har “speed” og elegance.  Herudover skal de naturligvis besidde labradorens kendetegn: et godt og roligt temperament, arbejdsvillige og være let dresserbare. IMG_0468

Det er vigtigt for os, at hvalpene bliver korrekt præget og socialiseret, -d.v.s. at de har haft rigelig kontakt med mennesker/børn og andre hunde. Derfor vokser hvalpene op inde i huset sammen med os og de øvrige hunde. Hvalpene oplever således alt hvad der er normalt i en almindelig familie; lige fra støvsugeren og græsslå- maskinen, madlavning og hygge i køkkenet, med alle de lyde og dufte der følger med.

I deres hvalpegård har de forskellige forhindringer og legetøj. Det er alt sammen en del af deres miljø- og socialiseringstræning. Hvalpene motiveres med små søgeopgaver fra 4 ugers alderen – det kan for eksempel være at søge efter “godbidder”. En sund beskæftigelse hvor både hovedet og benene motioneres, og koncentrationen trænes. Samtidigt lærer hvalpene i en tidlig alder, at anvende deres sanser og at det belønnes.

Fra 5 ugers alderen har vore hvalpe haft “vildt” (fasan-vinger, kanin, due) i munden. Dette af hensyn til de hvalpe, der skal være jagthunde. Skal din hvalp være familiehund, er det ingen skade til.IMG_0391

Før hvalpene forlader os, så vil de have været på flere bilture, været med i skoven og ved skovsøen.

Vælger man at købe en hvalp af os, så er man ikke “glemt” når man har forladt matriklen i Grindsted. Man er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning. Og hvis vi nu ikke kan svare fyldestgørende på spørgsmålet, så kender vi en masse dygtige hundefolk, som altid er parat til at øse ud af deres erfaringer!

Kennel Nofana er medlem af Dansk Kennel Klub samt Dansk retriever Klub og Henriette har gennemgået DKK’s opdrætter uddannelse.

Print

Køber du hvalp hos os medfølger:

DKK stambog
DKK købekontrakt
Sundhedsattest incl. 1. vaccination

  • Chippet
  • Foder
  • Hvalpemappe, med foderplan, vejledning, og gode råd
  • 1 års medlemskab af Dansk Retriever Klub

Comments are closed.