Om os

Vi er en aktiv familie, der er bosiddende i Grindsted. Vi har haft hunde siden 2003, hvor vi købte vores første labrador, Molly. Eller rettere sagt, hun lignede en labrador, da hun var uden stambog.

Molly var en fantastisk jagthund, som både var en dygtig og utrættelig vildtfinder/apportør med masser af speed. Der blev vundet en del præmier med Molly i den lokale jagtforening.

Da Molly kom på “pension”, så købte vi Bella. Vi troede selv, at vi havde gjort en “god handel” med købet af Bella. Sælgeren havde selv hentet tæven i England og var med stambog. Ligeledes havde han en kopi af hanhundens stambog.

Vi var dog noget undrende over hvorfor hvalpene ikke blev solgt med stambog? Han fortalte, at målet med hvalpene ikkimagee var at “bidrage til racen”, men at skabe mere “ro” på moderen. Han fortalte, at når en hunhund havde fået første kuld hvalpe, så blev den mere rolig og afbalanceret.

Det lød jo meget rigtigt og hvorfor give 3000 – 4000 tusinde mere for at få et stykke papir på hunden?

Det fandt vi desværre hurtigt ud af inden længe, da det viste sig, at Bella var meget nervøs anlagt overfor andre mennesker og dyr. Yderligere manglede hun i den grad speed og appel.

Men med rigtigt hårdt arbejde og masser af træning, så fik vi dog også en rimelig jagt og familiehund ud af hende. Men hel tryg ved andre mennesker og dyr blev hun aldrig!

Med Bella lærte vi “lektien” og blev den forskel, som vækkede vores interesse for DRK og opdrætterarbejdet.

 

Comments are closed.